• verslag Veendam 1894 Zo1- s.c. Stadspark Zo1

    7 sep 2020
  • Op de Langeleegte werd vanmiddag de bekerwedstrijd Veendam 1894 - s.c. Stadspark gespeeld. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd van de beker ruim verloren Veendam verloor van Oranje Nassau 5-0 en Stadspark van LTC met 2-9. De beide trainers hadden dan ook wat gesleuteld aan de opstellingen.

    Stadspark begon sterk aan de wedstrijd en zette Veendam goed vast waardoor Veendam weinig aan aanvallen toe kwam. Met een vrijebal was dan ook de enigste kans voor de thuis spelende ploeg de eerste helft. Maar ook Stadspark kreeg maar weinig kansen om de score te openen alleen spits Jord Blokker was nog dichtbij met een kopbal. Bij Stadspark was aanvoeder Chekina N Kozo die Stadspark bij de hand nam hij speelde een sterke partij voetbal en lijde de verdediging van Stadspark sterk. Hij kon helaas in de 25e minuut niet verhinderen dat Veendam scoorde met een aanval over rechts werd een goed gelopen aanval keurig afgerond 1-0.

    Stadspark moest meer risico gaan nemen en bracht met Sjors de Bont een extra spits in het veld. Dat bracht ook meer gevaar in de aanval van de Stadsparkers en in 32 ste was het dan ook raak. Sjors de Bont gaf met een goede bal Michel Boonstra instelling deze bracht de bal voor de goal en na een scrimmage kwam de bal bij de alerte spits Jord Blokker die gleidend de bal in het doel deponeerde 1-1. De zelfde Jord Blokker kreeg nog de kans om Stadspark aan een overwinning te helpen maar zijn schot belande op de paal. 1-1 was tevens ook de terechte einduitslag waar beide trainers ook wel mee konden leven.

    Voor Stadspark wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen stadgenoot Oranje Nassau op Coendersborg aanvang 16:30 uur.