• Inzet opbrengst sponsorloop jeugdafdeling

  5 mrt 2021
 • Het is alweer bijna een half jaar geleden dat onze jeugdleden met de sponsorloop een fantastisch bedrag inzamelden voor de club. Wij gelden als lichtend voorbeeld voor alle aangesloten vereningenen van het FC Groningen amateurconvenant.

  De jeugdcommissie heeft zich georiënteerd op de mogelijkheden om dit geld ten goede van de jeugd in te zetten.

  Wij willen heel graag op één dag voor alle jeugd een voetbalclinic aanbieden die wordt verzorgd door de trainers van de staf van FC Groningen.

  De jeugd zou dit in principe volgens de geldende regels mogen doen maar met de organisatie eromheen was en is er tot nu toe geen ruimte om een dergelijk groot centraal ‘evenement’ te organiseren.

  Er lijkt met de laatste bewegingen van het kabinet nu voorzichtig wat ruimte te komen om in het komende voorjaar dit wel in gang te kunnen zetten. Er wordt voorzichtig gesproken over het in eigen beheer mogen organiseren van toernooien etc. in het late voorjaar. Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn en weten we wellicht iets meer.

  Wij wilden in elk geval de leden informeren dat het verzamelde bedrag niet vergeten is en in alle gevallen ten goed van de jeugd wordt ingezet.

  De Jeugdcommissie