• In memoriam Ge van der Wal (ere Voorzitter)

  29 mei 2021
 • Erevoorzitter Gé van der Wal overleden 

  Op zaterdag 29 Mei kreeg het bestuur van Sc Stadspark het bericht dat afgelopen nacht onze Erevoorzitter Gé van der Wal is overleden.

  Een aantal weken geleden werd Gé getroffen door een hersenbloeding. Deze strijd heeft hij helaas niet kunnen winnen.

  Gé is erevoorzitter sinds 2003 van onze vereniging, nadat hij 20 jaar voorzitter is geweest van Sc Gronitas. Op 21 oktober 2003 heeft Gé de voorzittershamer neergelegd. Gé was lid van Gronitas sinds de 60-er jaren. Gé heeft ruim 10 jaar in het eerste elftal van Gronitas gespeeld. Na deze 10 jaar was Gé nog te bewonderen in het veteranen elftal van Gronitas. Ook is Gé nog een aantal jaren leider van het eerste elftal van Gronitas geweest. 

  Gé heeft in 1983 de voorzittershamer van Henk Kramer overgenomen. 

  De verhuizing van Coendersborg naar Corpus de Hoorn was voor Gé één van zijn hoogtepunten. 

  Iedereen die over Gronitas praat, praat ook over Gé van der Wal. Ook na zijn periode van voorzitter was Gé nauw betrokken bij de club. 

  Gé heeft in zijn Gronitas jaren mooie dingen mee mogen maken. Denk hierbij aan het grootste amateur toernooi van Nederland, het 60- en 75 jarig bestaan van Gronitas, promotie naar de 1e klasse zondag, met de koetsen door de stad na een kampioenschap. Teveel om op te noemen.

  De gesprekken en rechtszaken met de gemeente zijn voor Gé de negatieve zaken die hij mee heeft gemaakt. Uiteindelijk was het Gé die het bestuur van Gronitas om de tafel heeft gezet met het bestuur van vv de Vogels. Dat was kerst 2013. Het gevolg weten we allemaal: 

  Sc Stadspark. In de jaren 2014-2019 was Gé veel te vinden bij Sc Stadspark. Zowel op de zaterdag als de zondag. Altijd in voor een praatje, en contact met iedereen. Helaas werd de gezondheid van Gé in 2019 minder. Ook Corona heeft ervoor gezorgd dat Gé niet meer zo vaak op zijn geliefde voetbalveld te vinden was. 

  Gé heeft in al zijn jaren diverse uitspraken of tafel gelegd. Iedereen kent de uitspraak wel “delibreren”. Dat betekende dat Gé even wilde overleggen. Uiteraard vaak onder genot van een lekker biertje. Ook dat was Gé.

  “De man die beslist,

  en zich wel eens vergist

   brengt vaak meer geld in de kist

   dan de perfectionist

   die de aansluiting mist”

  Oer Gronitasser Gé van der Wal is niet meer onder ons. C’est la vie zou Gé gezegd hebben. Zo is het leven, dat begrijpen wel allemaal. Maar we zullen je missen Gé, je gezelligheid, je advies, gewoon je aanwezigheid. 

  Rust zacht Gé

  Het bestuur en de leden van Sc Stadspark wensen familie en naasten alle kracht dit enorme verlies te dragen. 

 • 7 Reacties

  een groot gemis

  Reageer

  Mooi geschreven....zo was Ge

  Reageer

  Ik ga je missen vriend en pa.

  Reageer

  Ge was bijzonder en had aandacht en belangstelling naar een ieder. Is het misschien mogelijk dat we een correspondentieadres op de site krijgen, zodat een ieder die dat wil een blijk van belangstelling naar de familie kan sturen.

  Reageer

  R.I.P. GE. vd Wal

  Reageer

  Een oer Gronitasser is niet meer. R.I.P. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  Reageer

  Ruim 25 jaar een prachtige tijd gehad bij Sc Gronitas. Ge was altijd de drijvende kracht en strateeg binnen de club. Een groot verlies!

  Reageer