• Een terecht gelijkspel s.c. Stadspark - s.c. Stadskanaal

  14 nov 2022
 • Voorafgaand van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden na het overlijden van erelid en clubicoon Piet Boonstra van s.c. Stadspark.

  Ook werd er met rouwbanden gespeeld wij willen de familie bij deze heel veel sterkte wensen de komende periode.

  Stadspark begon sterk en scherp aan de wedstrijd onderaanvoering van aanvoeder Michel Boonstra en good-old Peter Boonstra zij speelden een sterke wedstrijd.

  Het was spits Cedwin Tel die met een harde kopbal Stadspark op voorsprong had moeten zetten maar zijn kopbal werd gekeerd door de keeper van Stadskanaal.

  Ook daarna kreeg hij nog een grote mogelijkheid maar ook deze inzet werd gekeerd tevens kreeg linkermiddenvelder Kas Ruigg een grote mogelijkheid maar ook deze werd niet benut.

  Ook Stadskanaal kreeg hierna kansen waarvan een hele grote een strafschop maar deze werd gekeerd door keeper Erwin Miedema.

  Stadspark was het hierna helemaal kwijt na een misser van rechtsachter Patrick Lassche was het de linkerspits van Stadskanaal die hier dankbaar gebruik van maakte en in de 30ste minuut er 1-0 van maakte.

  Het kon op dat moment alle kanten op gaan aan beide zijden werden er grote kansen gemist.

  Maar het was Jasper de Vries die in de 40ste minuut de 1-1 aantekende na een goed genomen vrijeschop van Michel Boonstra.

  Dit was tevens ook de russtand.

  Sergio Marcos kwam na de rust in het veld voor de moe gestreden Patrick Lassche.

  De tweede helft begon net zoals de eerste helft eindigde een open wedstrijd met aan beide kanten weer vele kansen.

  Bij Stadspark was het Jordy Veninga die de grootste kans kreeg in de tweede helft om de 1-2 op het scorebord te zetten maar hij kreeg de bal volledig verkeerd op zijn schoen en de bal belande naast het doel.

  In de 80ste minuut kreeg Stadskanaal wederom een strafschop toegekend deze werd vrij makkelijk gegeven door scheidsrechter P. van Veen.

  Maar ook deze werd gekeerd door keeper Erwin Miedema die een puike wedstrijd keepte deze middag.

  Toch was het Stadskanaal die vlak voor tijd (86ste minuut) de 2-1 maakten na een vrije trap vanaf de zijkant van het veld plofde bal zo achter keeper Erwin Miedema.

  Maar door veel inzet en passie kwam Stadspark toch nog terug op een terechte 2-2.

  Er werd een overtreding gemaakt op Jordy Veninga net buiten de 16 meter en het was aanvoeder Michel Boonstra die met een geweldige uithaal via de binnenkant van de paal de 2-2 aantekende.

  Hier zat zoveel emotie in deze goal dat het hele team deze als een overwinning vierde het koste leider Albert Wolbes zijn bril en enkele schrammen op zijn hoofd.

  Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de studentenclub Forward.

  Ook werd erdoor Tony Mc Nulty weer de gehaktballen test gedaan ook deze keer was hij weer zuinig met het geven van een cijfer een 5.6

  Gehaktballentest stand; HOVC 2 ASVB 4 PEIZE 7- STADSKANAAL 5.6