• Onderstaand bericht ontvingen wij van Groningen bereikbaar inzake de aanleg van de ringweg en de bereikbaarheid van het locaties in Groningen:

  Groningen, december 2021

  Geacht bestuur, Met deze brief informeren we u over de grootschalige wegwerkzaamheden die in 2022 op Groningen afkomen en de gevolgen die dit heeft voor uw sportvereniging. Operatie Julianaplein Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising.

  Tussen 11 februari en 9 mei 2022 wordt het Julianaplein in verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op, zowel op de ringwegen als op veel andere wegen in en rond de stad. We verwachten dat het in die periode in de hele stad Groningen en dus ook rondom uw sportvereniging drukker wordt met verkeer. Leden en vrijwilligers van uw vereniging krijgen hier onderweg mee te maken. Dit geldt ook voor sporters van de bezoekende tegenpartij.

  Reis slim Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto's op het wegennetwerk in Groningen rijden. Onze dringende oproep aan alle automobilisten is dan ook om in de genoemde periode het reisgedrag aan te passen. Aan uw leden, vrijwilligers en supporters willen we de oproep doen om de auto waar mogelijk te laten staan en vaker de fiets te pakken of in ieder geval samen te reizen. Ook vragen we om onnodige vervoersbewegingen te voorkomen, door bijvoorbeeld niet op het sportpark te verzamelen als dat niet nodig is. Ook & nbsp; voor ouders geldt de oproep om hun kinderen bij voorkeur niet met de auto naar trainingen en wedstrijden te brengen.

  Tot slot raden we aan om op tijd te vertrekken en voor vertrek de actuele werkzaamheden en hinder te checken op www.groningenbreikbaar.nl Communicatietoolkit Om ervoor te zorgen dat leden, vrijwilligers en sporters van de tegenpartij op tijd bij trainingen en wedstrijden kunnen blijven komen, vragen we u om hen te informeren over de werkzaamheden, de te verwachten verkeershinder en andere manieren van reizen. Op onze website vindt u een toolkit met communicatiematerialen die u daarvoor kunt gebruiken. Per 1 februari komt er in samenwerking met de bekende Ommetje-app een Fietsapp beschikbaar die reizigers stimuleert om vaker de fiets te pakken. Ook uw leden, vrijwilligers en supporters kunnen hier gebruik van maken. Meer informatie hierover volgt. Meer informatie Meer informatie over de werkzaamheden aan het Julianaplein vindt u op www.operatiejulianaplein.nl Blijf op de hoogte van de actuele werkzaamheden, verkeershinder én acties voor anders reizen.

  Check voor vertrek www.groningenbereikbaar.nl, schrijf u in voor onze nieuwsbrief https://www.groningenbereikbaar.nl/nieuwsbrief en volg ons op Facebookhttps://www.facebook.com/GroningenBereikbaar.